Kennissessie 1.1: Weet jij jouw talenten nog steeds verborgen te houden? | Maaike Knoester (Schoevers)

Zo zorg je met krachtige taalgebruik en een doortastende uitstraling dat niemand meer om je heen kan!

Wil je jouw stem meer laten horen aan de vergadertafel? Leren hoe je een boodschap beter verkondigt? Of krachtiger overkomen tijdens die spannende presentatie? Trainer Maaike Knoester gelooft dat je als supportprofessional goud in handen hebt. Maar je moet jezelf wél zelfverzekerd laten zien.

Toekomstbestendig blijven draait immers al lang niet meer alleen om kennis. Het beheersen van soft skills is mínstens zo belangrijk voor de supportprofessional van vandaag. In deze sessie duikt Maaike hier dieper op in. Met eenvoudige en effectieve oefeningen laat ze zien hoe je jouw uitstraling inzet om je doel te bereiken. En hoe je jouw boodschap versterkt met krachtig taalgebruik. Zo krijg je direct waardevolle inzichten waar je meteen wat mee kunt.  

Bovendien ontdek je als supportprofessional wat je – in alle fases van je carrière – nodig hebt om die topprofessional te worden én blijven. En waarom het zo belangrijk is om jezelf daarin te blijven ontwikkelen. Zo versterk je niet alleen je manager, team of organisatie, maar ook jezelf.

Na deze sessie:
•    Ken je het belang van doortastende soft skills. 
•    Weet je een actieve én effectieve houding aan te nemen.
•    Zet je krachtig taalgebruik in om je boodschap effectiever over te brengen. 
•    Ontdek je het grote belang én plezier van jezelf blijven ontwikkelen.

Maaike Knoester
Schoevers

Maaike Knoester is naast trainer voor Schoevers ook zelfstandig ondernemer. Zij helpt supportprofessionals uit te groeien tot onderscheidende werknemers die managers, ondernemers en collega’s wíllen. Om meer impact te kunnen maken of meer werkplezier te kunnen ervaren, is het volgens haar van groot belang om aan je eigen leiderschap te werken, in je groei te investeren en jezelf als professional zichtbaar te maken. Jij bent immers de hoofdrolspeler van je eigen leven.

 

Kennissessie 1.2 en 2.1: Een kijkje in het brein – van ‘een beetje zenuwachtig’ tot angststoornis | Janna Marie Bas-Hoogendam (Universiteit Leiden/LUMC)

Iedereen is weleens gespannen of zenuwachtig, bijvoorbeeld voor het geven van een presentatie voor een groep, of het benaderen van een belangrijke, nog onbekende persoon. Dat is heel normaal. Maar wat als een beetje zenuwen veranderen in angstgevoelens? Wat is normaal en wat gebeurt er precies in het lichaam en in het brein bij angst?

Met behulp van een MRI-scanner kunnen wetenschappers een kijkje nemen in het brein. Zulk hersenonderzoek levert waardevolle informatie op over de neurobiologie van angst, en geeft aanwijzingen waarom de ene persoon mogelijk kwetsbaarder is voor het ontwikkelen van angst dan de andere. In deze kennissessie neem ik je graag mee op reis door het brein! 

Na het volgen van deze sessie:

  • Heb je inzicht in het vóórkomen van angst en angststoornissen – wat is normaal en wat niet?
  • Begrijp je beter waarom het tijdig herkennen van angst zo belangrijk is. 
  • Weet je meer over factoren die een rol spelen in het ontwikkelen van angst.
  • Heb je kennis opgedaan over recent wetenschappelijk hersenonderzoek naar angst in het brein.
Janna Marie Bas-Hoogendam
Universiteit Leiden / LUMC

Dr. Janna Marie Bas-Hoogendam is universitair docent  ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden en verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Kenniscentrum Angst & Stress bij Jeugd (KAS-Leiden). Ze doet onderzoek naar de neurobiologische kenmerken die kinderen en adolescenten kwetsbaar maken voor het ontwikkelen van een (sociale) angststoornis, en maakt daarbij gebruik van MRI-beelden om ‘een kijkje in het brein’ te kunnen nemen. De kennis die dit wetenschappelijk onderzoek oplevert, wil Janna Marie gebruiken om het ontstaan van angststoornissen te voorkómen. Daarnaast vertelt ze graag over haar werk om zo bij te dragen aan het (h)erkennen van angstproblematiek in jong en oud.

Kennissessie 1.3: Duurzaamheid ... hoe pas je het toe in de praktijk | Nanette Hogervorst (PR & Storytelling for science brands bij Sustainable Gift Card)

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken uit het kantoorjargon. Maar wat bedoelen we eigenlijk met deze begrippen? In deze kennissessie gaan we hier dieper op in. Je leert wat deze begrippen betekenen, wanneer een bedrijf daadwerkelijk op een duurzame wijze opereert, of wanneer er sprake is van greenwashing – en nog veel meer.

Theorie maken we concreet aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Na deze kort maar krachtige introductie op duurzaamheid en circulariteit, kijken we hoe we deze begrippen kunnen toepassen op jouw organisatie in de praktijk. We doen dit op een zo interactief mogelijke manier, waarbij je echt even stilstaat bij het bedrijf waar je werkt en specifiek: wat kun jij, vanuit jouw rol, betekenen op gebied van verduurzaming? Helder communiceren over duurzaamheid, of het nu intern is of naar potentiële klanten, is daarbij van immens belang.

Nanette Hogervorst
PR & Storytelling for sincere brands bij Sustainable Gifts Card

Nadat haar ouders jarenlang in de tropen hadden gewoond, kreeg Nanette van jongs af aan mee dat we zuinig moeten zijn op zowel de aarde als onze medemens. Deze waarden zijn niet alleen onderdeel van haar handelen privé, maar geven ook richting aan haar professionele leven. Nanette heeft ruim tien jaar ervaring op het snijvlak van communicatie en duurzaamheid. Hoe start je met verduurzaming binnen een organisatie? Hoe communiceer je daarover naar collega’s en de buitenwereld? Naast haar eigen onderneming, de Sustainable Fashion Gift Card, werkt ze voor impact-ondernemingen en geeft ze workshops over hoe je duurzaamheid kunt toepassen in de dagelijkse werkpraktijk.

 

 Kennissessie 2.2: Snel en efficiënt notuleren | Maarten Hoogland (iBabs)

iBabs kan geen notulen voor je schrijven. Nog niet, maar met onze oplossing kun je met deze dagtaak wel in een uurtje klaar zijn. Je genereert een transcript van je digitale vergadering en exporteert volledig opgemaakte notulen. En al die actiepunten en besluiten? Die registreert iBabs ook voor je, zodat jij voortaan zeker weet dat ze opgevolgd zijn. 
 
In deze kennissessie leer je hoe je met iBabs tijd kunt besparen, de volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Registreren van besluiten. 
  • Notuleren. 
  • Actiepunten registreren.
  • Bewaken van actiepunten.
Maarten Hoogland
iBabs

Maarten Hoogland is een expert op het gebied van (bestuurlijke) besluitvorming en efficiënt vergaderen. Maarten werkt ruim 10 jaar bij iBabs, hij is als Head Of Development verantwoordelijk voor de productontwikkeling en zorgt ervoor dat klantwensen worden vertaald naar functionaliteiten binnen het iBabs platform.

 

Kennissessie 2.3: Buitenwerken - wat levert het jou en jullie teams op? | Vera de Haan (Meet in Friesland)

De gemiddelde Nederlander is graag in de natuur, maar beperkt zich tot de weekenden. En dat terwijl buiten zijn - en met name in het groen - een positieve werking heeft op ons brein. We worden creatiever, zijn meer ontspannen en produceren daardoor beter. Combineer je vergadering- kennis- team- of werkdag daarom met ontspannen buitenactiviteiten tussen weiland & water.  Een frisse neus halen kan in je vrije tijd, maar zeker ook tijdens werkuren. Daarbij heeft buitenwerken ook nog veel voordelen: het is goed voor je productiviteit en creativiteit. Je krijgt er energie van. Al met al allemaal zaken die bijdragen aan een stressvrij en betekenisvol leven. In Friesland houden we van buiten zijn. Van één zijn met de natuur. Onze provincie is daarom bij uitstek geschikt om werk en buiten te combineren. 

In samenwerking met Bloeizone Fryslân en Psychologische experts Maarsingh en Van Steijn hebben we vanuit Merk Fryslan, waar Meet in Friesland onderdeel van is, een onderzoek geïnitieerd om het buitenwerk effect daadwerkelijk te meten. Tijdens deze kennissessie delen we deze resultaten en hoor je alles over wat buitenwerken voor jou én voor jullie teams kan betekenen en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.  

Na deze sessie: 
•    Ken je het belang en effect van buitenwerken.
•    Heb jij concrete tips om mee aan de slag te gaan.
•    Heb jij de tools om het buitenwerken goed te faciliteren.
•    Heb jij gedegen (wetenschappelijk onderbouwde) motivatie en kennis om niet alleen, maar vooral ook samen met je collega's, buiten aan het werk te gaan.

Vera de Haan
Meet in Friesland

Vera de Haan is naast Campagne Manager a.i. bij Meet in Friesland zelfstandig ondernemer, waarbij zij bedrijven, teams en individuen in de horeca en evenementenbranche helpt met hun commerciële uitdagingen. Bij deze commercialiteit staat de boeker van meetings en evenementen altijd centraal. Vera stelt de vraag achter de vraag om erachter te komen wat het doel van de bijeenkomst is en wie de gasten zijn, zodat ze goed kan adviseren in de best passende destinatie en/of locatie. Ze is gek op de schone lucht, meer water dan land en de nuchtere bevolking van Friesland die dingen net even anders aanpakken en graag op hun eigen manier doen.

 

 

Inschrijven >