Workshops


Wil je een specifiek element van communicatie aanpakken? Volg een workshop. In 2,5 uur doe je niet alleen kennis op, maar krijg je ook handvatten waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Let op: je kunt tijdens het event maximaal één workshop volgen.

Klik op de titel van de workshop om direct naar de informatie te gaan.

 

  beschikbaar      bijna vol      volgeboekt

                                      
 

Workshop 1

09:30 - 12:00 
Beschikbaarheid:

13:30 - 16:00 
Beschikbaarheid:

 

De kunst van actief luisteren

 

Als sociale wezens hebben we allemaal behoefte aan contact en verbinding. Zo vinden we het fijn als een ander oprecht nieuwsgierig en zonder oordeel naar ons luistert. Ons probeert te begrijpen. Het geeft ons rust als we ons gehoord voelen.  

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor alle mensen met wie wij in contact zijn! Wil je leren om een ander echt te horen? Ben je bereid je eigen referentiekader en oordelen uit te schakelen? Leer doorvragen, samenvatting en erkenning geven. En laat los dat je het samen eens hoeft te worden. Bij actief luisteren ben je op zoek naar wat er in een ander leeft, zodat deze zich gehoord voelt en er een gevoel van verbondenheid ontstaat. Ervaren? Doe dan mee met De kunst van actief luisteren! 

Dit leer je

 • Waarnemen vanuit het perspectief van de ander 
 • Doorvragen op wat een ander vertelt 
 • Horen wat er niet wordt gezegd 
 • Je eigen mening en oordeel los te laten 
 • Bij jezelf te blijven terwijl je naar de ander luistert 
 • Hoe je de ander het gevoel geeft dat je echt geluisterd hebt 
 • Probleemoplossend luisteren 

^ Terug naar boven

 Gerda Bos

Gerda Bos zorgt ervoor dat leren leuk is! In no-time weet ze een groep onbekenden met elkaar te verbinden. Ze zorgt dat individuele vraagstukken worden afgewisseld met het uitwisselen van ervaringen en tips, aangevuld met haar eigen ervaringen en achterliggende theorie. Gerda schrijft regelmatig artikelen, onder meer over persoonlijkheidsverschillen, leiderschap, stress- en verandermanagement.

Workshop 2

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:

13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

Creatief notuleren; maak indruk met sketchnotes

 

Leer in één dag de basis van deze creatieve manier van notuleren waardoor je de essentie van presentaties, meetings of events overzichtelijk en aantrekkelijk kunt weergeven. Door de combinatie van simpele tekeningen en tekst maak je het voor de lezer eenvoudiger om de inhoud terug te halen. 

Het wordt vooral een doe - workshop waarbij samen veel gaan oefenen! Een leuk startpakket zit bij de prijs inbegrepen. 

Dit leer je

 • Het maken van simpele tekeningen 
 • De opbouw van sketchnotes  
 • De do’s and don’ts  
 • Kleurgebruik  
 • Het verfraaien van je sketchnotes 

^ Terug naar boven

NaamDaniëlle van Hierden

Danielle van Hierden brengt complexe informatie terug tot de kern door middel van zakelijk tekenen. Zij traint assistants om met deze krachtige tool meer impact te maken. Haar trainingen zijn volledig gericht op hoe assistants vanuit hun rol zakelijk tekenen kunnen toepassen. Doel: méér impact maken en werken aan de skill van de toekomst “creativiteit”. Haar drive is om deze vaak minder zichtbare positie veel meer in the spotlight te krijgen, zodat er meer focus komt op de echte toegevoegde waarde van een assistant en er optimaal gebruik wordt gemaakt van de kennis en kunde van deze professionals.

Workshop 3

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:

13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

Wat een goed verhaal! Gebruik de techniek van storytelling in je werk

 

Zou jij ‘stevig’ je verhaal willen vertellen waarbij mensen naar het puntje van hun stoel schuiven? Zou jij de aandacht van anderen willen vasthouden als jij aan het woord bent? Dan wil je de ware storyteller in jezelf ontdekken en leren hoe je verhalen en anekdotes kunt gebruiken om mensen te raken. Na deze workshop is recht-toe-recht-aan communiceren voor jou verleden tijd. 

De workshop Wat een goed verhaal! is echt een WORK-SHOP. We gaan na een korte uitleg direct aan de slag om de kneepjes van het storytellen te leren. In kleine groepjes ontdek je dat er in ieder van ons een ware verhalenverteller schuilt. Verhalen liggen voor het oprapen. Je hoofd zit er vol mee. Je gaat opzoek naar verhalen die kun je gebruiken om op het werk je punt te maken. Aan het eind van de workshop heb je ‘een koffer vol verhalen’ om te gebruiken.  

Dit leer je

 • Wat storytelling is 
 • Waarom storytelling zo’n krachtige manier van communiceren is 
 • Wat er nodig is om anderen te overtuigen 
 • Hoe je storytelling op je werk kunt gebruiken 
 • Hoe je een verhaal kunt vertellen dat raakt 
 • Welke verhalen jij hebt te vertellen 

^ Terug naar boven

Simone Bel

Simone Bel laat je ontdekken dat ook jij een storyteller bent. Met eenvoudige oefeningen ervaart iedereen direct de kracht van verhalen. Niet alleen door ze te vertellen, maar juist ook door ernaar te luisteren. Met haar bureau Leadership Communications focust Simone zich op het coachen van vrouwen bij het vergroten van hun communicatiekracht. Zij helpt hen zich authentiek te presenteren en storytelling te gebruiken. Simone gelooft dat vrouwen hun impact op het werk kunnen vergroten door zichtbaarder te zijn en hun authentieke stem te laten horen. 

Workshop 4

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

Word meester in vertrouwen

Upgrade je communicatieskills 

 

In organisaties is er uiteindelijk maar één ding echt cruciaal: vertrouwen. Zonder vertrouwen is er geen prettige werksfeer, worden er geen goede deals gesloten en is er geen goede relatie met klanten. En je weet wat ze zeggen over vertrouwen: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Daarom is het belangrijk om zicht te hebben op hoe je vertrouwen kunt stimuleren én kunt voorkomen dat het vertrouwen weglekt. 

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met communicatieskills die een positief effect hebben op vertrouwen. Je leert wat voor factoren van invloed zijn op vertrouwen en je krijgt ook in de vingers hoe je kunt communiceren op een manier dat de ander vertrouwen ervaart. Dat klinkt vrij complex maar je zult zien dat je met een paar kleine kneepjes veel kunt bereiken. 

Dit leer je

 • Wat vertrouwen is 
 • De factoren die van invloed zijn op vertrouwen 
 • Wat je in je communicatie kunt veranderen zodat de ander meer vertrouwen ervaart 
 • Praktische tips and tricks die je morgen al toe kunt passen

 

^ Terug naar boven

Eveline van Zeeland

Eveline van Zeeland begeleidt organisaties en professionals in een Design Thinking-manier van denken en doen. Ze is oprichter van het Marketing Design Lab, research associate bij de Universiteit van Twente en parttime hoofddocent Onderzoek en Technologie bij de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement van de HAN. Een expert op het gebied van Design Thinking, vertrouwen, innovatie en neuromarketing. Ze geeft lezingen en workshops zowel in een academische als in een praktische context in binnen- en buitenland.

Workshop 5

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

Effectief verbaal én non-verbaal communiceren op een rustige en zelfverzekerde manier

 

Soms kom je aarzelender of minder vriendelijk over dan je bedoelt. Waar ligt dat aan? Hoe kun je dat ombuigen? In deze workshop word je je bewust van het effect van je taalgebruik, maar ook van je lichaamstaal en intonatie. Die drie aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zijn dus niet alleen de woorden die de ander hoort, maar ook hoe je het zegt. En hoe je kijkt en doet.  

Dit leer je

 • Welke woorden je wel – en vooral niet -  moet gebruiken
 • Welke lichaamstaal en intonatie vaak meer zeggen dan je woorden en hoe je dat met elkaar in evenwicht moet brengen
 • Hoe je zelfverzekerd overkomt 
 • Hoe je iemand feedback geeft op een respectvolle manier

 

^ Terug naar boven

Angela Wijers

Angela Wijers is neerlandicus, personal coach en trainer. Ze is gespecialiseerd in mondelinge en schriftelijke communicatie en persoonlijke effectiviteit en assertiviteit. De afgelopen jaren heeft Angela honderden managementondersteuners versterkt in hun functie én zelfvertrouwen.

Workshop 6

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

Focus in je werk en stel prioriteiten - voor jezelf en de ander

 

In je ondersteunende rol is jouw voornaamste taak het optimaliseren van andermans productiviteit. Je zorgt voor een soepele agenda, bent proactief bezig met de inhoudelijke zaken en regelt honderd-en-één dingen, de hele dag door.  

Jouw meerwaarde zit voor een flink deel in je rol als filter tussen de buitenwereld en de persoon voor wie je werkt. Dat betekent keuzes maken; welke onderwerpen – en mensen – krijgen voorrang. Wie krijgt dat niet, nu nog niet of onder voorwaarden.  

In deze workshop leer je hoe je als support professional de juiste keuzes maakt voor jezelf en de ander. Je ontdekt hoe je ook bij complexere kwesties door goed prioriteiten te stellen zo effectief mogelijk functioneert. 

Dit leer je

 • Waarom focus houden een essentiële vaardigheid is en hoe je die focus ontwikkelt 
 • De kunst van het keuzes maken, ook als dat betekent dat je niet iedereen tevreden kunt stellen 
 • Hoe prioriteiten stellen een integraal onderdeel van je dagelijkse manier van werken kan worden 

Na deze workshop

 • Ken je de strategieën om de juiste keuzes te maken 
 • Weet je hoe je prioriteiten kunt stellen 
 • Heb je inzicht in je eigen valkuilen als het gaat om keuzes maken en nee zeggen 
 • Weet jij hoe je de opgedane kennis omzet in een concreet actieplan 

^ Terug naar boven

Karen Visser

Karen Visser is werkplektrainer en senior professional organizer. Zij leert mensen slimmer omgaan met hun tijd-, taak- en energiemanagement. 

Door trainingen en workshops over effectiever en efficiënter werken helpt zij professionals om meer grip te krijgen op hun werk, zodat niet de waan van de dag maar zijzelf baas zijn over waar hun aandacht, tijd en energie naartoe gaat. 

Haar expertise wordt daarnaast ook ingezet bij de implementatie van tijd- en plaatsonafhankelijk werken (Het Nieuwe Werken) in organisaties.

Workshop 7

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

Overtuigend schriftelijk communiceren

Hoe breng je jouw boodschap krachtig én vriendelijk?

 

Overtuigend schrijven lijkt soms haaks te staan op vriendelijk communiceren. Niks is minder waar! Door overtuigend te communiceren neem je je lezer serieus. Je windt er geen doekjes om, je brengt je boodschap niet omfloerst … niks van dat al. Jij weet wat je wil zeggen en dat doe je in krachtige taal. Overtuigend dus. 

Iedere boodschap (zelfs slechtnieuwsbrief of -mail) kun je overtuigend in je tekst zetten. Met betrokkenheid naar je lezer, uiteraard. Want je lezer wil weten waar hij of zij aan toe is en wat je te bieden hebt.  

Dit leer je

 • Je leert hoe je jouw boodschap helder, krachtig en overtuigend verwoord 
 • Je leert kernboodschap gericht schrijven zonder overbodige inleidende woorden 
 • Je leert vriendelijk en in verbinding met je lezer te communiceren 

^ Terug naar boven

Judith Winterkamp

Judith Winterkamp weet al jaren mensen te inspireren tot het schrijven van betere teksten. Wil jij beter schriftelijk communiceren? Kom naar een schrijf-, spelling of notuleertraining of workshop van Judith.

Workshop 8

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

Visualiseer je persoonlijk leiderschap

Maak impact met jouw eigen praatplaat 

 

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Mensen herinneren zich beelden beter dan woorden, vooral over een langere periode. Met beeld kan je jouw boodschap en de essentie van je verhaal effectiever overbrengen dan in een bericht van alleen woorden. Je maakt met jouw beeld (visualisatie) in combinatie met tekst meer impact in je communicatie.  

In deze workshop leer je een nieuwe manier van communiceren. We starten met een korte introductie van visueel communiceren en daarna leer je, aan de hand van een template, een visualisatie te maken over jezelf. Wie ben jij met je hoofd en je hart. Oftewel vertaal je jouw competenties en kwaliteiten (hoofd) en je passies (hart) in een plaat. Door dit visueel te maken krijg je goed inzicht in wie jij bent als mens en als collega.  

We besteden ook aandacht aan wat je energie kost en waar je energie van krijgt. Zo heb je aan het einde van de workshop een hele persoonlijke praatplaat en een duidelijk plan waarmee je verder kan werken aan je persoonlijk leiderschap. Ook komt aan bod hoe je met je praatplaat impact kan maken. Dit doe je door een korte presentatie te oefenen a.d.h.v. jouw praatplaat waarbij je een samenvatting geeft over wie je bent, wat jouw hoofd- en hartpunten zijn en wat je nodig hebt om verder te groeien. Dit kan je delen met je leidinggevende en/of je team om afspraken te maken hoe deze output verder concreet te maken. 

Aan het einde van de workshop heb je

 • Een nieuwe vorm van communiceren geleerd; de basis beginselen van visueel communiceren 
 • Een visualisatie gemaakt van je kwaliteiten, passies en zaken waar je aan wilt werken 
 • Inzicht in de zaken die energie kosten en energie geven 
 • Een persoonlijk leiderschapsplan in de vorm van een praatplaat 
 • Geleerd hoe je a.d.h.v. je praatplaat deze, met impact, kan presenteren 

 

^ Terug naar boven

Elsbeth van de Hurk

Elsbeth van der Hurk is een ervaren allround visual facilitator, trainer, en HR-Expert met ervaring bij zowel profit als non-profit organisaties, gemeenten en ziekenhuizen. Sinds 2014 heeft zij haar eigen bedrijf. Ze is enthousiast, gedreven, flexibel en oplossingsgericht. Haar kracht en toegevoegde waarde is dat ze individuen, teams en organisaties kan helpen ontwikkelen, in beweging kan brengen en kan uitbouwen. Dit in combinatie met een hands-on mentaliteit, resultaatgerichtheid, mensgerichtheid en een gezonde dosis humor.  

Workshop 9

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

De meerwaarde van NLP-skills in jouw communicatie

 

We communiceren al vanaf onze geboorte met allerlei verschillende mensen in allerlei verschillende situaties. Je zou dus kunnen zeggen dat we daar dan zo langzamerhand heel goed in zullen zijn. Helaas is dat niet waar, nog veel te vaak begrijpen we elkaars boodschap niet goed, zitten er emoties in de weg en belemmert dat een effectieve en prettige samenwerking.  

'Jouw collega voert een opdracht op wel een heel andere manier uit dan dat jij had bedoeld, terwijl jij het echt duidelijk hebt uitgelegd’, ‘Je reageert kortaf op een verzoek om mee te helpen aan een project, omdat je niet durft uit te spreken dat je het al veel te druk hebt. Je verwacht eigenlijk ook dat de anderen dat toch wel snappen…’ ‘Je wilt een volwaardige inbreng als assistant en merkt dat je zo af en toe gewoon vergeten wordt.’ 

De hele dag is gevuld met kleine en grote miscommunicaties: hoe kan dat toch? NLP (neuro linguïstisch programmeren) is een ontzettende leuke en laagdrempelige manier om te kijken naar patronen die ten grondslag liggen aan een heldere en prettige communicatie. In deze workshop krijg je een aantal NLP-skills die jou gaan helpen jouw communicatie te verbeteren. 

Dit leer je

 • Blijf in verbinding met jezelf en je gesprekspartner om jullie communicatie te optimaliseren. 
 • Herken een aantal denk- en gedragspatronen bij jezelf en je gesprekspartner, zodat je hierop aan kunt sluiten. 
 • Doorbreek het malen als je aan het vastdenken bent en neutraliseer de emoties die jou in de weg staan om prettig en resultaatgericht te kunnen samenwerken.  

^ Terug naar boven

 Kristine Ates

Kristine Ates helpt managementondersteuners in hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze
hun functie vol passie en overtuiging uit kunnen voeren. Ze geeft met veel plezier trainingen en coaching op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Op een betrokken manier geeft ze tips en tools om meer invloed te krijgen op dagelijkse praktijksituaties. Kristine is Master in NLP en docent biologie en Nederlands.

Workshop 10

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

 

Meer impact door het vergroten van je zichtbaarheid

Zichtbaar blijven en positie innemen met jouw persoonlijke stijl 

 

Het hybride werken verloopt niet in elke organisatie soepeltjes! Waar het ten tijde van de pandemie heel normaal was en ook bewezen productief bleek, lijken ‘oude werkwijzen’ weer hun entree te doen. Het valt daarnaast op dat ook niet elke management assistent de keuze oftewel het vertrouwen krijgt zelf te bepalen waar te werken. Daarnaast blijkt dat de meer introvertere assistants effectiever zijn met relatief wat meer dagen thuiswerken en focus op de inhoud. Terwijl de meer extraverte assistants de slingers uithangen omdat er weer tijd is voor de informele praatjes pot op kantoor. Waardoor er ook weer werk blijft liggen...

Super zinvol en interessant om van jezelf te herkennen wat je persoonlijke gedrags- en communicatiestijl is, hoe jij dit in het hybride werken kunt inzetten voor meer zichtbaarheid, het innemen van positie en in de picture blijven als de leuke projecten en taken voorbij komen! 

Dit leer je

 • Onbekend maakt onbemind: Noodzaak van positie innemen en zichtbaarheid in het hybride werken 
 • Inzicht te krijgen in 4 persoonlijke stijlen en gedragsstijlen (LIFO) & kleuren 
 • Op basis van uitspraken een inschatting maken welke stijlen favoriet zijn bij jou (spel) 
 • Je persoonlijke stijl benutten: schakel naar je allergie om effectiever positie in te nemen en samen te werken 
 • 10 tips voor betere online presentaties en zichtbaarheid 

^ Terug naar boven

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens is economisch psycholoog. Zij geeft klassikale en online trainingen, workshops en coaching op het gebied van positieve psychologie, effectieve communicatie, personal branding, leiderschap en persoonlijke veerkracht. Haar passie is het verbinden en versterken van persoonlijke talenten & merken (bedrijfsculturen). Vanuit een veilige leeromgeving, positieve energie en duidelijkheid weet zij mensen te raken en zelf hun stappen te laten zetten, zowel in (internationale) profit- als nonprofitorganisaties.

Workshop 11

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

 

Super concreet tactisch communiceren; zo vergroot jij jouw meerwaarde

 

Informeren, duidelijkheid verschaffen, corrigeren, voortgangsinformatie verstrekken….. alles wat je doet als management assistant is: communiceren. Niet voor niets staat (tactisch) communiceren inmiddels op de tweede plaats van vereiste softskills!  

Leer dus nu communiceren zoals je manager het verdient: gestructureerd, concreet, helder, kort en bondig zonder af te dwalen of teveel details, zonder dat je onnodig irriteert, kwetst of je gesprekspartner in verlegenheid brengt én zorgvuldig afgestemd op degene voor wie de boodschap bedoeld is. Dat is tactisch communiceren.  

Wat deze workshop uniek maakt is dat je ook super helder maakt wat jouw meerwaarde is voor je organisatie en je manager & hoe je die toegevoegde waarde communiceert. Tactisch: dus op een relevante, transparante en toegesneden manier. Als een echte sparringpartner. Zodat voor iedereen duidelijk is waar jouw kracht ligt en waarom het nodig is dat je soms ‘nee’ zult zeggen.  

Dit levert de workshop jou op

 • Je leert het verschil tussen praten tegen en communiceren met je manager 
 • Je oefent met afstand nemen, observeren, strategisch je woorden kiezen en tactvol ‘nee’ leren zeggen 
 • Je vergroot je perspectief door de juiste vragen te stellen 
 • Zodat je vanaf nu zult zeggen wat je bedoelt en bedoelt wat je zegt 
 • Je maakt concreet wat jouw échte toegevoegde waarde is 
 • Je leert Jouw meerwaarde op de juiste manier en op het juiste moment over te brengen 
 • Je vergroot je effectiviteit én daarmee je zichtbaarheid 

 

Dit levert de workshop jouw organisatie op

 • Je neemt praktische handvatten mee die je direct kan toepassen in je communicatie met je manager, het MT, de directie én al je collega’s  
 • Je doet veel essentiële kennis op waarmee je ook collega's kan inspireren en motiveren
 • Je benoemt jouw meerwaarde, concreet en helder zodat voor iedereen duidelijk is waarom jij het verschil maakt
 • Je komt terug met verfrissende inzichten en handvatten zodat je jouw manier van communiceren kunt inzetten als de sparringpartner die je manager verdient

^ Terug naar boven

Marianne Smits

Marianne is een empathische coach en trainer met de kwaliteit om anderen te inspireren en motiveren om het allerbeste uit henzelf te halen. Zij weet de juiste interventies te doen om teams en individuen te stimuleren voorbij de status quo te kijken en zelf na te denken over eigen ontwikkeling. Marianne is expert op het gebied van future proof managementondersteuning. Zij adviseert, coacht en begeleidt organisaties en haar managementassistants naar een toekomstgerichte impactvolle manier van werken. 

Workshop 12

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

 

Omgaan met lastige situaties

 

Omgaan met lastige situaties vergt los van communicatieskills nog veel meer van jou. Lastige situaties? Neem ze onder de loep en leef gemakkelijker!! 

Herken je dat:

 • Je niet als professional gezien en behandeld wordt? 
 • Je leidinggevende komt met een nieuwe spoedopdracht terwijl je al niet genoeg tijd hebt voor de lopende opdrachten? 
 • Bijvoorbeeld je schoonmoeder bij je komt en zegt dat er over twee weken een familiedag is terwijl je andere afspraken hebt? 

In deze workshop ontdek je wat deze situaties je te vertellen hebben. 

Na deze workshop

 • Herken je wat je werkelijk lastig vindt aan deze situaties en wat je er van kunt leren 
 • Kun je beter voelen wat je wilt en wat je nodig hebt 
 • Kun je betere keuzes maken 
 • Ga je zien dat lastige situaties zich steeds minder voordoen in je leven
 • Word je leven veel eenvoudiger! 

^ Terug naar boven

Gerry Ubels

Gerry Ubels ziet het als haar opdracht het bewustzijn van individuen en organisaties te verhogen, zodat ze kunnen leven, werken en functioneren vanuit hun vol potentieel.

Workshop 13

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:
13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

 

 

Digitale communicatie in MS Teams; samenwerken, tools en dilemma's 

 

Communiceren is vaak de key tot succes maar door gebruik te maken van verschillende tools en werkwijzen, maken we het in onze samenwerking erg ingewikkeld. Microsoft Teams is juíst ontwikkeld om super efficiënt te kunnen samenwerken in één programma! Het levert tijdswinst, overzicht, duidelijkheid, toekomstbestendigheid en zéker ook veel werkplezier op. 

Tijdens deze sessie komen er diverse praktische tools aan bod die helpen om slimmer en efficiënter samen te werken. Mogelijkheden die helpen en versnipperde informatie voorkomen zoals vaak nu het geval is. Met alleen handige tools zijn we er natuurlijk niet. In elke samenwerking loop je tegen dilemma’s aan zoals collega’s die het lastig vinden om hun oude werkwijze los te laten. Om jullie communicatie écht te verbeteren is het belangrijk dit te weten en krijg je ook praktische tips om hiermee om te gaan. 

Dit leer je

 • Verschillende communicatievormen en digitale etiquette  
 • Samenwerken in en communiceren over bestanden 
 • Transparantie en overzicht in teamtaken 
 • Communiceren op één plek: de combi tussen MS Teams en Outlook 
 • Dilemma’s; waar loop je tegenaan? 

Wat levert deze workshop op?

 • Kennis van diverse samenwerkingsmogelijkheden 
 • Voordelen van modern digitaal samenwerken 
 • Tips om collega’s te motiveren voor deze moderne en efficiënte werkwijze 
 • Oplossingen voor dilemma’s bij online samenwerken 
 • Praktische voorbeelden en antwoord op jouw vragen 

^ Terug naar boven

Inge Verweij

Inge is een bevlogen en enthousiaste trainer/coach en ze begeleidt zowel individuen als teams om slimmer en efficiënter te werken. Ze heeft veel ervaring en affiniteit met secretariaten en door haar kennis over werkprocessen, veranderingen in het vakgebied én haar expertise op het gebied van Microsoft 365, Teams, Outlook, Lean en Agile werken, kan ze mensen op een inspirerende wijze meenemen naar een praktisch en meteen toepasbaar resultaat. Voor nu én in de toekomst!  

Workshop 14

09:30 - 12:00
Beschikbaarheid:

 

 

Invloed uitoefenen doe je zo. Altijd beter, leuker, effectiever

 

Beinvloeden klinkt soms best ingewikkeld. Hoe doe ik dit? Wanneer doe ik dit? Kan ik het? durf ik het? en dan vooral op de momenten dat ik het in wil zetten. Het is nogal wat. Realiseer je dat je de hele dag door invloed aan het uitoefenen bent. Vaak onbewust. De vragen die je stelt, de manier waarop je kijkt, de opmerkingen die je maakt. Ze beïnvloeden je omgeving constant. Maar bewust beïnvloeden lijkt een stuk lastiger. Er komen meerdere factoren bij kijken die je onder controle wilt hebben. Soms klein. Soms groot 

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met bewust beïnvloeden. Je leert in korte tijd je impact op je omgeving te vergroten. Op een laagdrempelige, toepasbare, persoonlijke manier. Geen ingewikkelde theorieën maar ingangen die je de volgende dag in kunt zetten. Op weg naar meer invloed op de momenten die voor jou belangrijk zijn.

De workshop is “doenerig” en erg praktisch ingericht. Aan de slag met elkaar. 

Dit leer je

 • Inzicht in de effecten van je non- en verbale gedrag en het uitbouwen van deze aspecten op weg naar meer invloed 
 • Uitspreken wat je denkt en vindt met behoud van de relatie 
 • Invloed uitoefenen in lastige situaties 
 • Energie steken in zaken waar je echt invloed op hebt en vergeten waar je geen invloed op hebt 

 

^ Terug naar boven

 

Huub van Mackelenberg

Huub van Mackelenbergh is een ervaren trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, motivatie en inspiratie. Zijn missie is mensen in de juiste richting te laten bewegen door hen te stimuleren om zich te ontwikkelen vanuit hun eigen krachten en kwaliteiten. 

Workshop 15

13:30 - 16:00
Beschikbaarheid:

Eventcommunicatie 

Communicatie met de doelgroep van je event

 

Je hebt een geweldig programma bedacht, de perfecte locatie gevonden en je weet wie je wilt uitnodigen voor je event. De vraag is alleen nog … hoe overtuig je jouw gasten zodat ze zich ook aanmelden? En hoe kun je ervoor zorgen dat ze ook daadwerkelijk komen? Hoe bind je (potentiële) deelnemers aan je en zorg je voor de ‘voorpret’, zodat de communicatie bijdraagt aan het succes van je event?  

Welke middelen zet je hiervoor op welk moment in? Tijdens deze workshop krijg je tools en handvatten aangereikt om de communicatie voor, tijdens en na events optimaal op te tuigen. Een workshop vol inspirerende voorbeelden en tips om de communicatie origineel en overtuigend en ‘anno nu’ vorm te geven, maar ook projectmatig en gestructureerd tot uitvoering te brengen.  

Welke onderwerpen komen aan bod? 

 • Het uitnodigingstraject, van ‘save the date’ tot bevestigingen en reminders 
 • De eventwebsite en registratie 
 • Inzetten van digitale (netwerk) tools (waaronder een eventapp) 
 • Inzetten van Social Media rondom je event 
 • Omgaan met AVG (wie mag je uitnodigen en omgaan met gegevens) 
 • Triggers, ludieke uitnodigingen 
 • Communicatie tijdens en na afloop het event   
 • De communicatiekalender en -planning 
 • Het communicatietraject als rode draad van je event 
 • Uitnodigend, overtuigend schrijven 
 • Trends en ontwikkelingen rondom eventcommunicatie 

^ Terug naar boven

 

Lenny Klaassen

Lenny Klaassen is je workshopleider. Lenny heeft tijdens haar jarenlange ervaring in de evenementen- en cateringbranche tal van zakelijke en feestelijke evenementen georganiseerd voor gezelschappen van 10 tot 18.000 personen. Haar brede ervaring met verschillende soorten evenementen, op tal van locaties, met uiteenlopende doelstellingen en evenveel verschillende doelgroepen, resulteert in een training die de organisatie van je fysieke, online of hybride evenementen vanuit bijna alle ooghoeken benadert.  

Lenny werkt als trainer/adviseur evenementenorganisatie bij Effectivents en bracht een zestal boeken uit over Eventmanagement. Voor Management Support schreef zij het boek Evenementen Support.